In onze snelle, dynamische wereld moeten teams presteren. Het liefst als winnaar uit de bus komen. Samenwerken is een noodzaak. Maar hoe werk je effectief samen? Hoe benut je de talenten van alle teamleden? En belangrijker nog: hoe zorg je ervoor dat alle teamleden zich optimaal gewaardeerd en erkend voelen en zich in alle veiligheid kunnen manifesteren?

Onderwijs en Zorg
In het bedrijfsleven worden teams niet alleen op kennis en ervaring samengesteld, maar door tevens te kijken naar iemands teamrol. Ministeries, het leger, grote multinationals, ja zelfs reality televisieprogramma`s selecteren op basis van iemands teamrol. Alleen dan kan een team optimaal presteren en zijn alle talenten en kwaliteiten `in huis`. Het onderwijs en de zorg zijn hier totaal onbekend mee. Teams/groepen worden samengesteld op basis van dienstjaren/leeftijd, niet op complementariteit.

Diversiteit werktIMG_7936
Basisgedachte van de Belbin Team Toppers is leren omgaan met verschillen. Inzicht geven in de eigen talenten en die van anderen met als insteek: iedereen doet ertoe! Juist de diversiteit van een team maakt het effectief. Uit de onderzoeken van Belbin blijkt dat mensen meer zijn dan de som van hun individuele prestaties. In relatie met anderen komen unieke talenten en capaciteiten naar boven die zeer waardevol zijn voor de sfeer, de werkwijze en de effectiviteit van de groep. Tegelijkertijd heeft iedereen gedragsvalkuilen. Als iemand zich zijn natuurlijke teamrollen bewust wordt, zal hij zich ontwikkelen en productief maken in de samenwerking met anderen.

Je doet ertoe!
Een andere manier van ‘kijken’ naar elkaar dus. Maar vooral ook een nieuwe manier van stimuleren, talenten benutten. Je bent meer dan je diploma’s, je persoonlijkheid en/of je positie binnen een bedrijf. Jouw teamrol bijdrage binnen een team is waardevol en uniek. Specifieke talenten en valkuilen doen ertoe in de samenwerking met anderen!

Samenwerken
Was iedereen maar zoals ik,’ is een veel gehoorde verzuchting in groepsprocessen. Maar wat als er geen verschillen waren en iedereen hetzelfde dacht en deed? Een team bestaande uit verschillende ‘teamrollen’ kan elkaar aanvullen en ondersteunen. En juist dat maakt een team effectief in samenwerken.

Met het Belbin Team Toppers materiaal en de bijbehorende training haalt u het beste uit uw collega’s, uzelf en het team als geheel.
U krijgt inzicht in uw talenten, kwaliteiten, valkuilen en de effectiviteit van uw teambijdrage. Tevens leert u werken met het praktische Team Toppers materiaal en de vele werkvormen. Een teamtraining op locatie is gericht op de communicatie onderling en met de leerlingen en hun groepsdynamiek.